|
||||||||||
Zupe zielonaKrótki opis potrawyPodawac z makaronem albo z lanymi kluskami.Potrzebne składniki 6 szklanek rosolu z drobiu (z kostki) pol szklanki smietany lub pol na pol z mlekiem 2 łyżki mąki 2 łyżki masła peczek koperku sól Etapy przyrządzania1
Rosól zagotowac z lodyzkami koperku zwiazanymi nicia. Przecedzic.
Mąkę wymieszac z mlekiem i smietana, dodac do zupy raze z tluszczem. Zagotowac, mieszajac. Koperek posiekac jak najdrobniej, wsypac do zupy. Zupe przykryc i odstawic na 5 minut.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|