Zupe zielona

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawac z makaronem albo z lanymi kluskami.

Potrzebne składniki

• 6 szklanek rosolu z drobiu (z kostki)
• pol szklanki smietany lub pol na pol z mlekiem
• 2 łyżki mąki
• 2 łyżki masła
• peczek koperku
• sól

Etapy przyrządzania

1
Rosól zagotowac z lodyzkami koperku zwiazanymi nicia. Przecedzic. Mąkę wymieszac z mlekiem i smietana, dodac do zupy raze z tluszczem. Zagotowac, mieszajac. Koperek posiekac jak najdrobniej, wsypac do zupy. Zupe przykryc i odstawic na 5 minut.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher