|
||||||||||
Zupa z zielonego groszkuKrótki opis potrawyPodawac z kruchymi slonymi paluszkami.Zupe mozna jesc na zimno.Potrzebne składniki 3 szklanki wyluskanego zielonego groszku 5 dymek bez szczypiorku mala salata maslowa 3 szklanki rosolu drobiowego (z kostki) łyżka masła sok z cytryny łyżeczka cukru sól szklanka smietanki 2 łyżki posiekanej świeżej mięty Etapy przyrządzania1
Dymki drobno posiekac. Rozgrzac w garnku maslo i poddusic cebulke, nie rumieniac. Dodac groszek, rosol, poslodzic. Gotowac pod przykryciem, az groszke bedzie zupelnie miekki. Dolozyc pokrojona w paski salate i liscie miety. Gotowac jeszcze przez 5 minut pod przykryciem. Ostudzic i zmiksowac. Przecedzic, zagotowac, dodac sok z cytryny i smietanke.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|