|
||||||||||
Fasolowa przekąskaKrótki opis potrawyłatwa w przygotowaniu i smaczna.Podstawowy składnik to fasola.Potrzebne składniki biała drobna fasolka - 30 dag ząbki czosnku - 6 szt. mielony kminek - 1/2 łyżeczka(i) mielona czerwona papryka - 1/2 łyżeczka(i) suszony cząber - 1/2 łyżeczka(i) sól - szczypta(y) cukier - szczypta(y) sok z cytryny - 1 łyżka(i) oliwa - 3 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Umytą fasolkę namoczyć na noc w przegotowanej wodzie.Następnego dnia ugotować,a gdy będzie miękka,osączyć na sicie.Roztarty z solą czosnek wymieszać z kminkiem,papryką,solą,cukrem,sokiem z cytryny i oliwą.Osuszoną fasolkę polączyć z posiekanym cząbrem,polać sosem,wymieszać i lekko schłodzić.
2
Umytą fasolkę namoczyć na noc w przegotowanej wodzie.Następnego dnia ugotować,a gdy będzie miękkaosączyć na sicie.Roztarty z solą czosnek wymieszać z kminkiem,papryka,solą,cukrem,sokiem z cytryny i oliwa.Ostudzoną fasolkę połączyć z posiekanym cząbrem,polać sosem,wymieszać.Schłodzić.
Jak podawać?schłodzoną Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|