|
||||||||||
Krem z marchwiKrótki opis potrawypodstawowy składnik to marchewkaPotrzebne składniki marchew - 1 kg cebula - 1 szt. sól - szczypta(y) masło - 1 łyżka(i) rosól drobiowy - 1 l pomarańcze - 5 szt. pieprz - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Marchewki i cebulę obierz i drobno pokrój,zeszklij na maśle,zalej rosołem i gotuj tak długo ,aż marchewka będzie miękka.Zmiksuj na gładki krem.Pomarańcze sparz,skórkę z jednej strony cieniutko obierz,pokrój w paseczki.Owoc podziel na cząstki.Z pozostałych pomarańczy wyciśnij sok.Do zupy-kremu dodaj sok pomarańczowy i wymieszaj.Dodaj skórkę pomarańczową,przypraw solą,pieprzem i imbirem.Gotową zupę udekoruj czastkami pomarańczy.
Jak podawać?jako pierwsze danie Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|