|
||||||||||
Francuski letni garnekKrótki opis potrawyZnakomity pomysl na obiad.Potrzebne składniki 30 dag piersi indyczej 3 marchewki średniej wielkosci 2 kolby kukurydzy cukrowej szklanka łuskanego groszku 25 dag fasolki szparagowej pol peczka szparagow 2 łyżki masla szklanka smietanki cukier,sól,pieprz posiekana natka pietruszki Etapy przyrządzania1
Mieso pokroic w drobne paski. Marchewke pokroic w "zapalke", szparagi i fasolke szparagowa podzieli na kawalki dlugosci 3-4 cm. Skropic ziarna kolb z kukurydzy.
Tłuszcz rozgrzac, usmazyc na nim mieso, dodac rozdrobnione warzywa, groszek i kukurydze, zalac smietanka, poslic, doprawic pieprzem i cukrem do smaku. Dusic przez 30 minut pod przykryciem , az potrawa bedzie miekka.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|