Polędwica wołowa lub wieprzowa z brzoskwiniami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszny pomysl na obiad.

Potrzebne składniki

• 4 befsztyki wołowe lub 2 poledwiczki wieprzowe
• sól,pieprz
• 2 łyżki oliwy
• 4 brzoskwinie z puszki lub świeże przekrojone na pol (bez skorki)
• 2 łyżki pokrojonych migdałów lub orzechów

Etapy przyrządzania

1
Befsztyki wołowe lekko ucisnąc dłonią, poledwiczki wieprzowe przekroic w poprzek na polowki, kazda zbic, fomujac lekko tłuczkiem. Migdały uprazyc na suchej patelni, po czym zdjac je. Wlac na patelnie oliwe, smazyc befsztyki po 2 min z kazdej strony, wyjac, ulozyc w cieplym miejscu, posypac sola i pieprzem. Na pozostałym na patelni tłuszczu obsmazyc odcsączone z zalewy polowki brzoskwin. Ulozyc na kazdym befsztyku kawalek brzoskwini. Posypac prazonymi migdalami.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher