|
||||||||||
Sos a'la cesarzowaKrótki opis potrawyPodawac do mies na zimno i jarzyn.Potrzebne składniki szklanka majonezu 2 małe dymki łyzka masła pół łyzeczki cukru 3 pieczarki bialko jaja ugotowanego na twardo 2 łyżki białego wina wytrawnego pół łodygi selra naciowego sok z cytryny do smaku sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Cebulki obrac, pokroic, smazyc na masle, posypujac cukrem, odstawic do wystudzenia. Pieczarki i seler oczyscic i razem z bialkiem dosc drobno posiekac. Wszystkie skladniki polaczyc z majonezem, wczesniej wymiezanym z winem. Sos doprawic do smaku sola, pieprzem i sokiem z cytryny.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|