Sos a'la cesarzowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawac do mies na zimno i jarzyn.

Potrzebne składniki

• szklanka majonezu
• 2 małe dymki
• łyzka masła
• pół łyzeczki cukru
• 3 pieczarki
• bialko jaja ugotowanego na twardo
• 2 łyżki białego wina wytrawnego
• pół łodygi selra naciowego
• sok z cytryny do smaku
• sól, pieprz

Etapy przyrządzania

1
Cebulki obrac, pokroic, smazyc na masle, posypujac cukrem, odstawic do wystudzenia. Pieczarki i seler oczyscic i razem z bialkiem dosc drobno posiekac. Wszystkie skladniki polaczyc z majonezem, wczesniej wymiezanym z winem. Sos doprawic do smaku sola, pieprzem i sokiem z cytryny.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher