|
||||||||||
"krawaty" francuskieKrótki opis potrawyciasto francuskie z dodatkiem słodkim..Potrzebne składniki mąka - 2 i 1/2 szkl. margaryna - 50 dag jajko - 1 do ciasta i 1 do p szt. ocet - 2 łyżeczka(i) woda - 1 szkl. sól - szczypta(y) marmolada Etapy przyrządzania1
Przygotować ciasto francuskie.Rozwałkować ciasto na grubość około 1-2cm i pokroić na prostokątne kawałki o wymiarach 10cmx5cm i przekrecić w połowie na kształt krawaty.Przygotowane ciastka ułożyć na blasze a następnie na środek każdego z nich nałożyć troche marmolady. Przed pieczeniem posmarować jajkie. Po upieczeniu jeszcze ciepłe posmarować cienko lukrem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|