Jesienna kartoflanka

Aktualna ocena: 0
dodany przez: mniami
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

na rozgrzewke

Potrzebne składniki

• ziemniaki - 4-5 szt.
• tofu - 10 dag
• por - 1 szt.
• oliwa - 2 łyżka(i)
• sok z cytryny - 2 łyżka(i)
• natka pietruszki
• pieprz

Etapy przyrządzania

1
Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę. Por oczyścić i pokroić również w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić pora i ziemniaki. Obsmażyć mieszając. Przełożyć do garnka, zalać wodą lub wywarem z jarzyn. Gotować około 25 minut. Pod koniec gotowania dodać drobno pokrojony w kostki ser tofu. Po zdjęciu z ognia dodać sok z cytryny i posiekaną natkę z pietruszki.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: mniami
mniami
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (64)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher