|
||||||||||
Jesienna kartoflankaKrótki opis potrawyna rozgrzewkePotrzebne składniki ziemniaki - 4-5 szt. tofu - 10 dag por - 1 szt. oliwa - 2 łyżka(i) sok z cytryny - 2 łyżka(i) natka pietruszki pieprz Etapy przyrządzania1
Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę. Por oczyścić i pokroić również w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić pora i ziemniaki. Obsmażyć mieszając. Przełożyć do garnka, zalać wodą lub wywarem z jarzyn. Gotować około 25 minut. Pod koniec gotowania dodać drobno pokrojony w kostki ser tofu. Po zdjęciu z ognia dodać sok z cytryny i posiekaną natkę z pietruszki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|