|
||||||||||
krem z porówKrótki opis potrawysmacznaPotrzebne składniki ziemniaki - 3-4 szt. por - 4 szt. woda - 1 l sól pieprz śmietana - 2 łyżka(i) posiekana natka pietruszki Etapy przyrządzania1
Obrane i pokrojone pory i ziemniaki gotujemy w 1 litrze wody do miękkości. Przecieramy pory i ziemniaki przez sitko, doprawiamy solą i pieprzem, zagotowujemy.
Po tym zupa powinna być gęsta jak śmietana, jeśli jest za gęsta - dolać odrobinę przegotowanej wody. Zaprawiamy zupę śmietaną i posypujemy posiekaną natką.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|