|
||||||||||
Flaczki wołowe z imbiremKrótki opis potrawypyszne i pożywne daniePotrzebne składniki flaczki wołowe - 1 kg pęczek suszonej włoszczyzny cebula - 1 szt. olej - 2 łyżka(i) bulion drobiowy - 1 l majeranek - 1 łyżka(i) vegeta - 1 łyżeczka(i) pieprz - 1/2 łyżeczka(i) mąka - 1 łyżka(i) starty imbir - 1/2 łyżeczka(i) mielona czerwona papryka - 1 łyżeczka(i) Etapy przyrządzania1
Flaczki wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 10 minut.Odcedzić,opłukać i obgotować,następnie odcedzić.W dużym garnku podsmazyć na oleju posiekaną cebule.Dodać włoszczyznę i chwilę smazyć razem.Warzywa oprószyć mąką,zasmażyć,lekko zrumienić.Do składników w garnku dodać flaki.Całość zalac bulionem i gotować na małym ogniu ok.pół godziny.Przyprawić solą,pieprzem ,papryką,majerankiem,vegetą i imbirem.
Jak podawać?z pieczywem Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|