Jaja w sosie wiosennym

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Afrodytka85
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wielkanoc
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Kolejna przystawka na Wielkanocny stół

Potrzebne składniki

• jaja - 5
• surowe żółtka - 2
• musztarda - 2 łyżeczka(i)
• gęsta śmietana - 3 łyżka(i)
• jogurt naturalny - 2 łyżka(i)
• nieduży surowy ogórek - 1
• rzodkiewki
• szczypiorek
• cukier, sól - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
1. Jaja gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na połówki. 2. Układamy na półmisku w zależności od naszej inwencji ;) 3. Surowe żółtka rozcieramy z musztardą i łyżką śmietany, a następnie rozprowadzamy resztą śmietany i doprawiamy jogurtem naturalnym. 4. Ogórek kroimy w drobną kostkę, rzodkieweczkę w cienkie plasterki, a szczypiorek drobniutko siekamy. 5. Mieszamy wszystkie składniki sosu, solimy do smaku i polewamy jajka. 6. Ozdabiamy ogórkiem w plasterkach i rzodkiewką, a szczypiorkiem lekko posypujemy
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher