Zupa szpinakowa z prażonymi migdałami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
10 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

bardzo zdrowa

Potrzebne składniki

• ziemniaki - 35 dag
• cebule - 2 szt.
• szpinak mrożony - 60 dag
• bulion warzywny - 1 l
• mąka - 3 łyżka(i)
• olej - 1 łyżka(i)
• wiórki masła - 2 łyżka(i)
• uprażone migdały - 4 łyżka(i)
• posiekana dymka ze szczypiorkiem - 2 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Mrozony szpinak rozmrozić i posiekać.Cebulę posiekać.Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.Ziemniaki i cebulę podsmażyć na gorącym oleju.Zalać bulionem i gotować 10 minut.Szpinak wymieszac z mąką i odrobina wody.Dodać do zupy,zagotować i doprawić solą,pieprzem.Gotować 5 minut,a potem zmiksować na piure.

Jak podawać?

posypaną wiórkami masła,migdałami i dymką Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher