|
||||||||||
Zupa szpinakowa z prażonymi migdałamiKrótki opis potrawybardzo zdrowaPotrzebne składniki ziemniaki - 35 dag cebule - 2 szt. szpinak mrożony - 60 dag bulion warzywny - 1 l mąka - 3 łyżka(i) olej - 1 łyżka(i) wiórki masła - 2 łyżka(i) uprażone migdały - 4 łyżka(i) posiekana dymka ze szczypiorkiem - 2 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Mrozony szpinak rozmrozić i posiekać.Cebulę posiekać.Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.Ziemniaki i cebulę podsmażyć na gorącym oleju.Zalać bulionem i gotować 10 minut.Szpinak wymieszac z mąką i odrobina wody.Dodać do zupy,zagotować i doprawić solą,pieprzem.Gotować 5 minut,a potem zmiksować na piure.
Jak podawać?posypaną wiórkami masła,migdałami i dymką Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|