|
||||||||||
Zeberka duszone w kapuście z kminkiemKrótki opis potrawypyszne i syte daniePotrzebne składniki żeberka - 80 dag wędzony boczek - 20 dag kiszona kapusta - 50 dag cebula pokrojona w kostkę - 10 dag ząbki czosnku - 2 szt. pokrojona włoszczyzna - 20 dag bulion - 20 ml olej do smażenia - 30 ml kminek,liść laurowy,ziele angielskie,majeranek,sól,pieprz. Etapy przyrządzania1
Kapustę kiszoną opłukać,posiekać,a następnie wraz z żeberkami i przyprawami włożyć do bulionu i poddusić.Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek,cebulę,czosnek i włoszczyznę i dodać do kapusty.Całość dusić ,aż wszystkie składniki będą miękkie.Doprawić do smaku.
Jak podawać?z ziemniakami puree lub ciemnym pieczywem Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|