|
||||||||||
Jaja z łososiem w galarecieKrótki opis potrawyPrzystawka na WielkanocPotrzebne składniki jaja - 4 majonezu - 2 łyżka(i) wędzony łosoś - 8 plasterków wywar warzywny - 1 szkl. żelatyna - 2 łyżeczka(i) cytryna pomidor natka pietruszki Etapy przyrządzania1
Jajka ugotować na tardo, obrać i przekroić na pół. Na wszystkie połówki nałożyć po pół łyżeczki majonezu. Każdą owinąć plastrem łososia i ułożyć na półmisku (zawinięciem do dołu by się nie rozpadło). Przybrać pomidorami pokrojonymi w cienkie ćwiartki, plasterkami cytryny i pietruszką.
Wywar z warzyw doprawić do smaku, wlać do rondelka i zagotować, dodać żelatynę i mieszać aż się rozpuści. Ostudzić i polać nią jajka. Wstawić do lodówki :)
Jak podawać?Z sosem chrzanowym Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|