deser ryżowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: mniami
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dla dzieci
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smakuje dzieciom

Potrzebne składniki

• serek homogenizowany tłusty - 200 g
• ryż - 1 woreczek
• posiekane migdały - 100 g
• jajka - 2 szt.
• aromat rumowy - do smaku
• starta skórka z cytryny
• sól - do smaku

Etapy przyrządzania

1
Ryz ugotować wg przepisu na opakowaniu.Białka oddzielić od żółtek.Żółtka utrzeć z 4 łyżkami cukru i skorka z cytryny a później wymieszać z jeszcze ciepłym ryżem.Serek wymieszać z 6 łyżkami cukru, migdałami i aromatem rumowym i to dodać do ryżu.Z białek ubić sztywna piane dodać resztę cukru i wymieszać z ryżem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: mniami
mniami
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (64)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher