|
||||||||||
deser ryżowyKrótki opis potrawysmakuje dzieciomPotrzebne składniki serek homogenizowany tłusty - 200 g ryż - 1 woreczek posiekane migdały - 100 g jajka - 2 szt. aromat rumowy - do smaku starta skórka z cytryny sól - do smaku Etapy przyrządzania1
Ryz ugotować wg przepisu na opakowaniu.Białka oddzielić od żółtek.Żółtka utrzeć z 4 łyżkami cukru i skorka z cytryny a później wymieszać z jeszcze ciepłym ryżem.Serek wymieszać z 6 łyżkami cukru, migdałami i aromatem rumowym i to dodać do ryżu.Z białek ubić sztywna piane dodać resztę cukru i wymieszać z ryżem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|