|
||||||||||
Zupa-krem ziemniaczana z wkładkąKrótki opis potrawyzupaPotrzebne składniki ziemniaki - 1 kg wędzony boczek - 10 dag cebula - 2 szt. olej - 1-2 łyżka(i) słodka papryka - 1 łyżka(i) rosół w proszku - 2-3 łyżka(i) kiełbasa czosnkowa - 40 dag kremówka - 20 dag sól pieprz Etapy przyrządzania3
4
Do garnka wrzucić ziemniaki i cebulę, smażyć na średnim ogniu 10 minut. Często mieszać podczas smażenia tak, aby składniki nie przywarły do dna naczynia. Posypać słodką papryką, krótko smażyć.
5
Zalać 2 litrami wody, doprowadzić całość do wrzenia. Następnie zmniejszyć ogień, wsypać rosól w proszku. Gotować zupę na małym ogniu 30-35 minut.
7
Z zupy wyjąć kilka łyżek ugotowanych ziemniaków. Za pomocą miksera rozdrobić dokładnie pozostałe ziemniaki w wywarze. Doprawić zupę śmietaną, ponownie zagotować.
8
Włozyć do zupy plastry kiełbasy, odłożony boczek oraz ziemniaki, jeszcze raz krótko podgrzać całość. Przyprawić zupę solą oraz pieprzem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|