|
||||||||||
Pory panierowaneKrótki opis potrawyzdrowe i tanie daniePotrzebne składniki pory - 4 szt. jajka - 2 szt. bułka tarta - 5 łyżka(i) olej - 4 łyżka(i) żółty ser - 10 dag sól,pieprz Przydatne akcesorianaczynie żaroodporneEtapy przyrządzania1
Pory umyć.Ugotować w całości w osolonej wodzie,aż będą lekko miękkie.Odcedzić,ostudzić,przeciąć wzdłuż.Jajka roztrzepać na talerzu.Pory zanurzać w roztrzepanym jajku,następnie w bułce tartej.Obsmażać z obu stron na złoty kolor.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym,posypać żółtym serem i zapiekać 10 minut.
Jak podawać?na ciepło Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|