Pory panierowane

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wegetariańskie
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
8 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

zdrowe i tanie danie

Potrzebne składniki

• pory - 4 szt.
• jajka - 2 szt.
• bułka tarta - 5 łyżka(i)
• olej - 4 łyżka(i)
• żółty ser - 10 dag
• sól,pieprz

Przydatne akcesoria

naczynie żaroodporne

Etapy przyrządzania

1
Pory umyć.Ugotować w całości w osolonej wodzie,aż będą lekko miękkie.Odcedzić,ostudzić,przeciąć wzdłuż.Jajka roztrzepać na talerzu.Pory zanurzać w roztrzepanym jajku,następnie w bułce tartej.Obsmażać z obu stron na złoty kolor.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym,posypać żółtym serem i zapiekać 10 minut.

Jak podawać?

na ciepło Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher