|
||||||||||
Gulasz z fasoląKrótki opis potrawydanie jednogarnkowePotrzebne składniki karkówka - 75 dag obrane pomidory - 1 puszka(i) biała fasola z włoszczyzną - 1 puszka(i) cebula - 2 średnie szt. olej - 2 łyżka(i) suszony majeranek - 1 łyżka(i) pieprz i sól - do smaku por - 1 szt. Etapy przyrządzania1
Mięso umyć i pokroić w kostkę.Cebule obrać i pokroić na cząstki.Olej rozgrzać w garnku i przesmażyć na nim porcjami mięso i cebulę.
Pomidory rozdrobnić i dodać z sokiem do mięsa.Fasolę wylać na sitko i przepłukać wodą i osączyć,potem dodać do gulaszu i doprawić wszystko solą i pieprzem.
Gulasz dusić pod przykryciem około 45 minut. Por oczyścić i pokroić na kawałki.Dodać około 15 minut przed końcem gotowania.Jeszcze raz doprawić. Gulasz powinien być pikantny ale niezbyt ostry.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|