|
||||||||||
Faszerowane kabaczkiKrótki opis potrawypyszne daniePotrzebne składniki kabaczki - 4 szt. bekon - 10 dag brokuły - 10 dag jogurt - 2 łyżka(i) starty żółty ser - 2 łyżka(i) ziarna sezamu - 1 łyżka(i) marchewka - 1 szt. czosnek - 1 szt. sól,pieprz Etapy przyrządzania1
Kabaczki umyć i ostrym nożem przekroić na pół.Wydrążyć środki po czym kabaczki ułożyć w żaroodpornym naczyniu.Czosnek i cebulę podsmażyć,dodać bekon pokrojony w kosteczkę,cebulkę,brokuły,i pokrojone środki kabaczków.Doprawić solą i pieprzem.Dodać jogurt.Starannie wymieszać.Farszem napełnić kabaczki.Zółty ser wymieszac z ziarnami sezamu i posypać nimi kabaczki.Naczynie z potrawą wstawić do piekarnika i zapiekać 25 minut.
Jak podawać?podawać na gorąco Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|