Sos cebulowy-majonezowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawac do pieczonych zimnych mięs.

Potrzebne składniki

• ok. 3/4 szklanki majonezu
• 2 dymki
• pęczek szczypiorku posiekanego
• pol szklanki bialego wytrawnego wina
• sól,pieprz

Etapy przyrządzania

1
Cebulki obrac, oplukac, drobno posiekac, wrzucic do wrzacego wina i gotowac na malym ogniu, poki polowa wina nie opdaruje. Odstawic do wystygniecia, a nastepnie polaczyc z majonezem i szczypiorkiem. Dokladnie wymieszac, przyprawic sola i pieprzem, wstawic do lodowki na 2-3 godziny.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher