|
||||||||||
ROLADA Z MIĘSA SERA I SZYNKIKrótki opis potrawySPECJALNOŚCI DOMU...Potrzebne składniki mięsa mielonego wieprzowo-cielęcego - 500 g bułki namoczone w mleku - 2 jajko lekko ubite - 1 posiekanej natki pietruszki - 1 łyżka(i) opakowanie szpinaku mrożonego - 1 salami lub boczek w plasterkach szynka w pasterkach młode cebuli ze szczypiorem posiekane - 4 sera żółtego - 10 dkg soku z cytryny - 2 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
1. Bułki namocz. Połowę z nich wymieszaj z mięsem. Dodaj połowę ubitego jajka i pietruszkę. Lekko dopraw i dobrze wymieszaj
2. Na folii rozłóż mięso w kwadracie ok. 20x25
3. Na mięso rozłóż rozmrożony szpinak, na to boczek lub salami, następnie szynkę.
4. W małej misce połącz: pozostałą bułkę, jajko, tarty ser, sok z cytryny i cebule ze szczypiorem. Dobrze wymieszaj i wyłożyć na szynkę
5. Zwiń roladę (mocno i dokładnie), łączeniem do spodu. Wyłóż na naoliwioną blachę i przykryj folią.
6. Piecz w piekarniku 210 stopni, 40 minut, potem zdejmij folię i opiekaj przez 5 min do zrumienienia.
Jak podawać?Pokrojoną w plastry na ciepło z np sosem musztardowo-śmietanowym lub na zimno. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|