|
||||||||||
Sos majonezowo-warzywnyKrótki opis potrawyPodawac do zimnego miesa drobiowego i ryb.Potrzebne składniki szklanka majonezu marchewka mala pietruszka kawalek selera 5 dag rodzynek łyżeczka żelatyny ćwierć szklanki bialego wytrawnego wina cukier i sok z cytryny sól , pieprz Etapy przyrządzania1
Warzywa obrac, zetrzec na tarce o duzych otworach, zalac niewielka iloscia osolonej wody i ugotowac pod przykryciem. Pod koniec gotowania wsypac oplukane rodzynki. Zelatyne rozpuscic wg przepisu zamieszczonego na opakowaniu i dodac do wina. Ugotowane warzywa ostudzic, wymieszac z wienm i majonezem. Doprawic do smaku sola, cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym. Po przyrządzeniu wstawic do lodówki przynajmniej na pół godziny.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|