|
||||||||||
buraczki
Krótki opis potrawybiałoruskiePotrzebne składniki buraczki cytryna cukier kminek majonez Etapy przyrządzania1
Średniej wielkości buraki myję,
zawijam szczelnie w folie aluminiową
i piekę w piekarniku około dwóch godzin.
Gdy wystygną, wkładam do lodówki
i jeśli muszę szybko przygotować jakaś smaczna sałatkę,
to wyjmuję buraki z lodówki, obieram ze skórki
i ucieram na grubej tarce.
Lekko skrapiam cytryną,
dosypuję szczyptę cukru, szczyptę mielonego kminku
i dodaję łyżkę majonezu.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|