buraczki

Aktualna ocena: 0
dodany przez: puncowianka
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

białoruskie

Potrzebne składniki

• buraczki
• cytryna
• cukier
• kminek
• majonez

Etapy przyrządzania

1
Średniej wielkości buraki myję, zawijam szczelnie w folie aluminiową i piekę w piekarniku około dwóch godzin. Gdy wystygną, wkładam do lodówki i jeśli muszę szybko przygotować jakaś smaczna sałatkę, to wyjmuję buraki z lodówki, obieram ze skórki i ucieram na grubej tarce. Lekko skrapiam cytryną, dosypuję szczyptę cukru, szczyptę mielonego kminku i dodaję łyżkę majonezu.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher