Polędwiczki wieprzowe w ziołach

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z wieprzowiną
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
20 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Bardzo smaczne i proste w przygotowaniu, syte danie.

Potrzebne składniki

• polędwiczki wieprzowe - 4 szt.
• cząber - 1 łyżeczka(i)
• mięta - 1/4 łyżeczka(i)
• szałwia - 1/4 łyżeczka(i)
• ząbki czosnku - 4 szt.
• sól,pieprz
• sok z cytryny - 1 łyżka(i)
• masło - 1 łyżka(i)
• kieliszek białego wytrawnego wina

Etapy przyrządzania

1
Polędwiczki skrop sokiem z cytryny,natrzyj szałwią,miętą i roztarym z solą czosnkiem.Owiń w folię i zostaw na 3 godziny w chłodnym miejscu.Potem zrumień ze wszystkich stron na maśle i piecz w nagrzanym piekarniku od czasu do czasu skrapiając winem i polewjąc wytwarzanym sosem.Pod koniec pieczenia posyp cząbrem i polej winem.Podaj na gorąco lub na zimno.

Jak podawać?

Podawać na gorąco lub na zimno, z ziemniaczkami i surówką. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher