|
||||||||||
Polędwiczki wieprzowe w ziołachKrótki opis potrawyBardzo smaczne i proste w przygotowaniu, syte danie.Potrzebne składniki polędwiczki wieprzowe - 4 szt. cząber - 1 łyżeczka(i) mięta - 1/4 łyżeczka(i) szałwia - 1/4 łyżeczka(i) ząbki czosnku - 4 szt. sól,pieprz sok z cytryny - 1 łyżka(i) masło - 1 łyżka(i) kieliszek białego wytrawnego wina Etapy przyrządzania1
Polędwiczki skrop sokiem z cytryny,natrzyj szałwią,miętą i roztarym z solą czosnkiem.Owiń w folię i zostaw na 3 godziny w chłodnym miejscu.Potem zrumień ze wszystkich stron na maśle i piecz w nagrzanym piekarniku od czasu do czasu skrapiając winem i polewjąc wytwarzanym sosem.Pod koniec pieczenia posyp cząbrem i polej winem.Podaj na gorąco lub na zimno.
Jak podawać?Podawać na gorąco lub na zimno, z ziemniaczkami i surówką. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|