Karkówka zapiekana z cebulą

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Czas przygotowania:
50 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
15 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

bardzo smaczna potrawa z mięsa

Potrzebne składniki

• karkówka bez kości - 60 dag
• cebula - 25 dag
• ser żółty - 25 dag
• majonez - 150 ml
• sól,pieprz
• zielenina do posypania

Etapy przyrządzania

1
Pokrój karkówkę na plastry grubości 1 cm.Blachę w piekarniku wysmaruj olejem i ułoż na niej plastry karkówki.Następnie pokrój cebulę i utrzyj na grubych oczkach żółty ser.Każdy plaster mięsa posyp solą,pieprzem,i pokrojoną cebulą.Następnie każdy kotlet posmaruj łyżką majonezu,posyp żółtym serem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do tem.160 stopni.Piec 40 minut.Po upieczeniu karkówkę posyp zieleniną.

Jak podawać?

z surówką z czerwonej kapusty i gotowanymi ziemniakami Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher