|
||||||||||
Pieczeń rzymskaKrótki opis potrawyświetna na wielkanocny stółPotrzebne składniki wołowiny bez kości - 50 dkg wątróbki wieprzowej lub drobiowej - 10-15 dkg chudego boczku - 15 dkg mała bułka surowe jajka - 2 jajka ugotowane na twardo - 4 tłuszcz do wysmarowania formy sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Mięso, wątróbkę, boczek, cebulę i czosnek przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy namoczoną wcześniej i odciśniętą bułkę, surowe jajka i przyprawy. Wyrabiam masę. Wąską brytfannę wysmarować tłuszczem. Napełniamy połową masy mięsnej, układamy w linii prostej po środku ugotowane na twardo jajka, przykrywamy resztą masy mięsnej.
Piec ok. 60 min w średnio nagrzanym piekarniku
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|