Frykadelki z pieczarkami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

frykadelki

Potrzebne składniki

• czerstwe bułki - 2 szt.
• pieczarki - 25 dag
• olej - 2-3 łyżka(i)
• cebula - 1 szt.
• jajko - 1 szt.
• mieszane mięso mielone - 80 dag
• musztarda - 2 łyżka(i)
• sól pieprz papryka
• pomidory - 4 szt.

Etapy przyrządzania

1
Bułki namoczyć
2
Pieczarki oczyścić, połowę posiekać, podsmażyć na łyżce oleju, odłożyć
3
Resztę pieczarek pokroić w plasterki i na tym samym oleju usmażyć
4
Mięso zagnieść z odciśniętymi bułkami, jajkiem, posiekaną cebula i posiekanymi pieczarkami, przyprawić solą, pieprzem, papryką i musztardą.
5
Uformować frykadelki, zagniatając do środka plasterki grzybów. Usmażyć kotlety na reszcie oleju.
6
Umieścić na dużym talerzu lub półmisku wyłożonym plastrami pomidorów
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher