Sos zielony II

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawac do jaj ugotowanych na twardo oraz do ryb.

Potrzebne składniki

• szklanka majonezu
• 10 dag szczawiu
• żółto jaja ugotowanego na twardo
• łyżka masła
• 2 łyżki gęstej smietany
• łyżka kaparów
• łyżeczka posiekanego koperku
• ząbek czosnku
• cukier,sól,pieprz

Etapy przyrządzania

1
Szczaw sparzyc, odcedzic, rozdrobnic mikserem, podsmazyc na roztopionym masle, a po zestawieniu z ognia dokladnie wymieszac z roztartym żółtkiem i wystudzic. Majonez polaczyc ze smietana, kaparami, koperkiem i przeciesnietym przez praske czosnkiem. Na koniec dodac wystudzony szczaw oraz sol,cukier,pieprz.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher