|
||||||||||
Sos zielony IIKrótki opis potrawyPodawac do jaj ugotowanych na twardo oraz do ryb.Potrzebne składniki szklanka majonezu 10 dag szczawiu żółto jaja ugotowanego na twardo łyżka masła 2 łyżki gęstej smietany łyżka kaparów łyżeczka posiekanego koperku ząbek czosnku cukier,sól,pieprz Etapy przyrządzania1
Szczaw sparzyc, odcedzic, rozdrobnic mikserem, podsmazyc na roztopionym masle, a po zestawieniu z ognia dokladnie wymieszac z roztartym żółtkiem i wystudzic. Majonez polaczyc ze smietana, kaparami, koperkiem i przeciesnietym przez praske czosnkiem. Na koniec dodac wystudzony szczaw oraz sol,cukier,pieprz.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|