|
||||||||||
Zapiekanka ziemniaczanaKrótki opis potrawyzapiekankaPotrzebne składniki ziemniaki - 1 kg jajka ugotowane na twardo - 4 szt. ser żółty - 150 g natka pietruszki starta gałka muszkatołowa olej do wysmarowania formy Etapy przyrządzania1
Ziemniaki ugotować na twardo. Jajka po ugotowaniu pokroić w grube plastry. Naczynie do zapiekania wysmarować lekko olejem. Na spodzie ułożyć pokrojone w plastry ziemniaki, posypać lekko gałką oraz natką, posypać serem, ułożyć jajka i powtórzyć warstwę. Na wierzchu musi znajdować się ser żółty.
Zapiekać 30 min. w 170 st.
Jak podawać?Z ketchupem. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|