|
||||||||||
Pucharek jabłkowyKrótki opis potrawydeserPotrzebne składniki jabłka - 1 kg sok jabłkowy - 1/2 l i 100 ml cukier budyń waniliowy cukier waniliowy - 3 torebki biszkopty - 20 dag rum kremówka - 40 dag twaróg - 80 dag cytryna Etapy przyrządzania2
Zalac 1/2 litra soku jabłkowego i sokiem z cytryny, zasypać 13 dag cukru, dusić 5 min
3
Proszek budyniowy utrzeć z resztą soku jabłkowego, zagęścić masę owocową.
4
Biszkopty skropić rumem. Przełożyć do pucharka, przykryć jabłkami i serkiem utartym z cukrem waniliowym, 10 dag cukru i ubitą śmietaną. Schłodzić co najmniej godzinę
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|