Pucharek jabłkowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Czas przygotowania:
25 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

deser

Potrzebne składniki

• jabłka - 1 kg
• sok jabłkowy - 1/2 l i 100 ml
• cukier
• budyń waniliowy
• cukier waniliowy - 3 torebki
• biszkopty - 20 dag
• rum
• kremówka - 40 dag
• twaróg - 80 dag
• cytryna

Etapy przyrządzania

1
Jabłka umyć, obrać, pokroić na ćwiartki
2
Zalac 1/2 litra soku jabłkowego i sokiem z cytryny, zasypać 13 dag cukru, dusić 5 min
3
Proszek budyniowy utrzeć z resztą soku jabłkowego, zagęścić masę owocową.
4
Biszkopty skropić rumem. Przełożyć do pucharka, przykryć jabłkami i serkiem utartym z cukrem waniliowym, 10 dag cukru i ubitą śmietaną. Schłodzić co najmniej godzinę
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher