|
||||||||||
Jarskie risottoKrótki opis potrawydanie z ryżemPotrzebne składniki średni baklażan - 1 szt. sól pieprz cebula - 1 szt. ryż - 25 dag oliwa - 4 łyżka(i) warzywny rosół (instant) - 400 ml pomidory - 4 szt. wytrawne białe wino - 100 ml cukinia - 1 szt. ser pleśniowy typu rokpol - 10 dag ząbek czosnku Etapy przyrządzania4
7
Pomidory i cukinię dodać do ryżu po 10 minutach gotowania. Po kolejnych 10 minutach wsypać starty ser. Gotowe risotto przyprawić
8
Plastry bakłażana osuszyć, podsmażyć z posiekanym czosnkiem na pozostałej oliwie. Dodać pokrojone w plastry dwa pozostałe pomidory, podgrzać. Przełożyć jarzyny na półmisek, na wierzchu umieścić risotto.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|