|
||||||||||
Schab nadziewany śliwkąKrótki opis potrawyMożna upiec także z suszonymi morelamiPotrzebne składniki schabu bez kości - 1 kg śliwki suszone - ok 15 dkg przyprawy wg uznania (wegeta, pieprz, papryka ostra, majeranek, przyprawa do mięs) oliwa czosnek Etapy przyrządzania1
1. Schab obmyj
2. Natnij przez środek otwór,wsadź śliwki
3. Natrzyj czosnkiem, nasmaruj oliwą, wetrzyj przyprawy, owiń aluminiową folią i tak wstaw do lodówki na ok 12h (im dłużej tym lepszy aromat mięsa).
4. Następnie rozgrzej piekarnik do 180 st. schab przełóż do naczynia żaroodpornego z przykryciem i piec ok 1,5h od czasu do czasu obracaj,na ok. 15 min. przed końcem ściągnij pokrywkę w celu przyrumienienia skórki.
Jak podawać?Można z sosem migdałowym - 5 dkg migdałów sparzyć, obrać ze skórki pokroić b. drobno, sos który puści schab odlać do garka dodać migdały gotować na małym ogniu ok. 15 min., podbić mąką i gotowe. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|