Schab nadziewany śliwką

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Afrodytka85
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wielkanoc
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Można upiec także z suszonymi morelami

Potrzebne składniki

• schabu bez kości - 1 kg
• śliwki suszone - ok 15 dkg
• przyprawy wg uznania (wegeta, pieprz, papryka ostra, majeranek, przyprawa do mięs)
• oliwa
• czosnek

Etapy przyrządzania

1
1. Schab obmyj 2. Natnij przez środek otwór,wsadź śliwki 3. Natrzyj czosnkiem, nasmaruj oliwą, wetrzyj przyprawy, owiń aluminiową folią i tak wstaw do lodówki na ok 12h (im dłużej tym lepszy aromat mięsa). 4. Następnie rozgrzej piekarnik do 180 st. schab przełóż do naczynia żaroodpornego z przykryciem i piec ok 1,5h od czasu do czasu obracaj,na ok. 15 min. przed końcem ściągnij pokrywkę w celu przyrumienienia skórki.

Jak podawać?

Można z sosem migdałowym - 5 dkg migdałów sparzyć, obrać ze skórki pokroić b. drobno, sos który puści schab odlać do garka dodać migdały gotować na małym ogniu ok. 15 min., podbić mąką i gotowe. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher