|
||||||||||
Przecier gruszkowy z goździkamiKrótki opis potrawypyszny deserPotrzebne składniki białka jaj - 2 szt. cukier - 2 łyżka(i) słodkie gruszki - 4 szt. sok z cytryny - 2 łyżka(i) milone goździki - 1 szczypta(y) Przydatne akcesoriamikserEtapy przyrządzania1
Ubić białka na sztywno, dodając powoli 1 łyżkę cukru.
Przekroić gruszki na połówki i usunąć gniazda nasienne. Miąższ zetrzeć na tarce o bardzo małych oczkach, pozostawiając skórkę.
Startą gruszkę natychmiast skropić sokiem z cytryny. Ułożyć na wierzchu pianę i przyprawić do smaku mielonymi goździkami i cukrem.
Jak podawać?na salaterkach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|