|
||||||||||
sos do rybKrótki opis potrawysos do rybPotrzebne składniki 1/2 szkl. bulionu 1/2 szkl.mleka 1 łyżka mąki po 1 łyżeczce 3-5 sosów (np.: musztarda, chrzan, wasabi, sos sojowy) 1 łyżeczka soku z cytryny Etapy przyrządzania1
Mąkę wymieszać z zimnym mlekiem, dolać do gorącego bulionu i odparować do połowy obiętości na małym ogniu stale mieszając by się nie przypaliło.Dodać po łyżeczce wybranych sosów, podgotować jeszcze chwilę ciągle mieszając.Sos odstawić na parę minut, a następnie dodać sok z cytryny i wymieszać.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|