Sos szpinakowo-pieczarkowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: SylwiaLilianna
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Sos szpinakowo-pieczarkowy

Potrzebne składniki

• 1 paczka mrożonego szpinaku
• 1 cebula
• pieczarki
• mały kubeczek śmietany 18%
• sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Etapy przyrządzania

1
Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na oleju.Pieczarki pokroić w niezbyt cienkie plasterki, dodać do cebuli i poddusić. Do miękkich pieczarek dodać szpinak i dusić, aż straci surowy smak i odparuje woda.Dodać śmietanę i doprawić. Podawać z makaronem, można posypać parmezanem, rokpolem lub innym ulubionym serem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher