|
||||||||||
Sos szpinakowo-pieczarkowyKrótki opis potrawySos szpinakowo-pieczarkowyPotrzebne składniki 1 paczka mrożonego szpinaku 1 cebula pieczarki mały kubeczek śmietany 18% sól, pieprz, gałka muszkatołowa Etapy przyrządzania1
Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na oleju.Pieczarki pokroić w niezbyt cienkie plasterki, dodać do cebuli i poddusić.
Do miękkich pieczarek dodać szpinak i dusić, aż straci surowy smak i odparuje woda.Dodać śmietanę i doprawić. Podawać z makaronem, można posypać parmezanem, rokpolem lub innym ulubionym serem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|