|
||||||||||
warzywa z sosemKrótki opis potrawyz sosem śmietanowo-ogórkowym.Potrzebne składniki opakowanie małych mrożonych marcheweczek seler naciowy zwykle 5-6 łodyg śmietana 12% lub 18% ogórek Etapy przyrządzania1
Rozmrażamy marchewki i gotujemy je na parze. Ogórka obieramy i roimy na pół i jeszcze na pół.
Wyjmujemy łyżką pestki z ogórka i wstawiamy na chwile do miksera, tak aby był drobno posiekany. Selerowi odzielamy łodygi odkrajamy końcówki i kroimy na około 10-15cm kawałki
Śmietane mieszamy z ogórkiem doprawiamy pieprzem solą dodajemy szczypte cukru oraz kilkoma kroplami soku z cytryny. Dobrym pomysłem jest doprawienie papryką w proszku.
Sos wlewamy do miseczki i kładziemy na środku talerza głębokiego lub płaskiego. na obrzerzach talerza kładziemy selera a przy miseczce marchewkę.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|