|
||||||||||
Zupa BagiennaKrótki opis potrawyPrzepis widziałam w programie Nigelli Lawson, troszkę go zmieniłam. Robimy z siostrą dość często :)Potrzebne składniki groszek mrożony - 1 op. ser mocarella - 1 kostka(i) kostka rosołowa drobiowa - 2 na litr wody przyprawy (ziarenka smaku, vegeta) czosnek Etapy przyrządzania1
Do garnka wlewamy litr wody, wrzucamy 2 kostki rosołowe. Po rozpuszczeniu dodajemy przyprawy i czekamy aż sie zagotuje. Następnie wrzucamy zamrożony groszek i gotujemy do momentu gdy groszek będzie miękki.
jeżeli nie mamy blendera to mocarellę wrzucamy do robota razem z groszkiem i robimy papkę (nie dodawać całego groszku naraz, etapami). Do papki dolewamy wywar do połowy i miksujemy. Zmiksowaną zupkę przelewamy do reszty wywaru i mieszamy łyżką.
GRZANKI:
Wcześniej przygotowane suche kostki z bułki podsmażamy na maśle i czosnku aż się zarumieni.
Jak podawać?Z grzankami: bułki pokroić na kostkę, wrzucić do papierowej torebki i na ciepły kaloryfer. Dzień przed robieniem zupy. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|