|
||||||||||
Grillowana karkówka z ziemniaczkami mamyKrótki opis potrawy4 plastry karkówki, szklanka piwa, mielona papryka chili, czosnek, pieprz czarny, sól, przyprawa do grilla albo mięs, ziemniaki, przyprawa do ziemniakówPotrzebne składniki karkówka - 4 szt. piwo - 1 szkl. mieklona papryka czili - 1 szczypta(y) czosnek - 1 ziemniaki - 3 szt. Przydatne akcesoriagrillEtapy przyrządzania1
Surowe plastry karkówki prószymy przyprawami i zalewamy piwem, odstawiamy, najlepiej na noc, w chłodne miejsce. Następnie wyjmujemy z wywaru i kładziemy na grilla, czekamy, aż mięso będzie usmażone. Ziemniaki gotujemy, obsypujemy przyprawą do grilla i na folii układamy na grillu, zapiekamy, aż będą rumiane. Danie podajemy razem z dodatkami świeżych lub przygotowanych na parze warzyw.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|