|
||||||||||
Kurczak duszony w ziołachKrótki opis potrawysmakowite danie z kurczakaPotrzebne składniki kurczak - 1 kg rozmaryn mielony - 1 łyżka(i) tymianek - 1 łyżka(i) sok z cytryny - 1 łyżka(i) ząbki czosnku - 2 szt. masło - 2 łyżka(i) kieliszek białego wytrawnego wina cebula - 1 szt. sól Etapy przyrządzania1
Kurczaka natrzyj solą,ziołami,skrop sokiem z cytryny,i odstaw na 3 godziny w chłodne miejsce.W rondlu stop masło,zrumień na nim kurczaka,dodaj drobno pokrojoną cebulę i roztary czosnek.Chwilę smaż,podlej białym winem i duś pod przykryciem ok. godziny.Kurczaka podziel na porcje,polej sosem i podaj z makaronem,ryżem lub frytkami i sałatą.
Jak podawać?z makaronem,ryżem lub frytkami i sałata Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|