Kawa pod puszystą pianką i cynamonem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Napoje
Czas przygotowania:
10 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
6 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszny napój

Potrzebne składniki

• kawa rozpuszczalna - 4 łyżeczka(i)
• mleko - 1 szkl.
• śmietana kremówka - 250 ml
• opakowanie cukru waniliowego
• mleczna czekolada w kostkach - 4 kostki
• cynamon - szczypta

Etapy przyrządzania

1
Zaparzyć kawę.Na spód każdego kubka włożyć po kostce czekolady i zalać ją naparem z kawy./do 3/4 wysokości/.Dodać podgrzane mleko i całość dokładnie wymieszać.Ubić na sztywno śmietanę kremówkę z cukrem waniliowym.Ozdobić nią wszystkie porcje kawy.Posypać na wierzchu cynamonem i natychmiast podawać.Można dodać odrobinę likieru orzechowego lub migdałowego.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher