|
||||||||||
keksKrótki opis potrawypyszny keks - na każdą okazjęPotrzebne składniki mąka pszenna - 30 dag masło lub margaryna - 15 dag jajka - 5 szt. cukier puder - 20 dag proszek do pieczenia - 2 łyżeczka(i) cukier waniliowy - 1 op. bakalie - 30-40 dag Etapy przyrządzania1
Masło utrzeć na pulchna masę dodając kolejno jaja, przesiany cukier i po trochę mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.Ucierać tak długoaż masa będzie puszysta. Dodać cukier waniliowy i pokrojone bakalie. Ciasto włożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec około 1 godz. w temp.180-200. Jeśli ciasto szybko się zrumieni, a wnętrze jest lekko surowe- przykryć papierem
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|