|
||||||||||
ogórki kiszoneKrótki opis potrawyszybki przepis na kiszenie ogórkówPotrzebne składniki zielone ogórki gruntowe - wg uznania sól - 2 łyżka(i) woda - 1 l czosnek - 2 koper - 1 szt. liść wiśni - 1-2 szt. liść lub kawałek chrzanu Przydatne akcesoriawekiEtapy przyrządzania1
Zagotować wodę z solą ( 2 łyżki soli na litr wody). W tym czasie umyć ogórki. Do słoika na dno włożyc 1 koper i poukładać ogórki, dodać 2 ząbki czosnku, chrzan i liść wiśni. żalać gorącą wodą z solą. W zależności od liczby słoików czynność powtórzyć. Zamknąć weki i odstawić na pare dni- będą małosolne lub na dłużej- kiszone.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|