|
||||||||||
ogórki po meksykańskuKrótki opis potrawypyszne ogórki na przystawkiPotrzebne składniki ogórki gruntowe - 2,5 kg sól - 4 łyżka(i) czosnek - 1,5 główki olej - 8 łyżka(i) ocet - 1,5 szkl. chili - 2 płaskie łyżeczka(i) cukier - !/2 kg Etapy przyrządzania1
Ogórki umyć, pokroić wzdłuż na 4 lub 8 częsci i zasypać solą. Wymieszać i zostawić na 6 godz. Po tym czasie odlać sok, posypać chili i zmiażdżonym czosnkiem.Polać olejem. Zagotować ocet z cukrem i wrzącym płynem, polać. Wymieszać wszystko i zostawić na 12 godz. Następnie przełożyć w słoiczki i zalać zalewą, która zostanie. Bez gotowania odstawić do piwnicy, komórki lub spiżarni.
Uwagipracochłonne- ale warto! Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|