sos serowo-śmietanowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: mniami
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Czas przygotowania:
15 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

niezbędny dodatek do makaronu

Potrzebne składniki

• ser pleśniowy typu rokpol - 150 g
• twarożek naturalny(taki jak do sernika) - 400 g
• śmietana - 4 łyżka(i)
• sól,pieprz
• czosnek - 2
• orzeszki(piniowe,włoskich,cashew) - 150 g
• melisa - kilka listków

Etapy przyrządzania

1
Ser pleśniowy pokroić i wymieszać z twarożkiem i śmietaną.Doprawić solą i pieprzem i przepuszczonym przez praskę czosnkiem.Orzeszki przekroić i podprażyć na suchej patelni.Melisę posiekać.tak przygotowanymi ziołami i orzeszkami posypać sos.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: mniami
mniami
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (64)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher