Mięsny keks z papryką

Aktualna ocena: 0
dodany przez: mniami
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

mięsne pyszności

Potrzebne składniki

• mieszane mięso - 800 g
• czerwona i żółta papryka - 1 szt.
• mozzarella - 250 g
• czosnek - 1
• tymianek posiekany - 1 łyżka(i)
• gałązki rozmarynu - kilka
• pieprz i sól
• olej - 4 łyżka(i)
• musztarda - 2-3 łyżka(i)
• ketchup - 2 łyżka(i)
• jajko - 2 szt.
• białko - 1

Etapy przyrządzania

1
Czosnek posiekać i razem z papryką pokrojoną w kostkę podsmażyć na oleju.Wymieszać z mozzarellą,mięsem jajkami,musztardą,ketchupem i tymiankiem.Doprawić solą i pieprzem. Podłużną formę wyłożyć papierem do pieczenia i dokładnie wypełnić ją masą wcześniej przygotowaną. Wierzch keksu wyrównać nożem i posmarować roztrzepanym białkiem,obłożyć gałązkami rozmarynu.Przykryć papierem do pieczenia. Keks wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piec przez godzinę .15 minut przed końcem pieczenia temperature zmniejszyć do 200 stopni.Wyjąć i podać pokrojone w plastry.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: mniami
mniami
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (64)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher