|
||||||||||
CiociosanKrótki opis potrawypyszniutkiPotrzebne składniki butelka wytrawnego białego wina - 1 l pomarańcze - 4 szt. cytryny - 3 szt. woda mineralna - 2 szkl. Etapy przyrządzania1
Sparzone wrzątkiem cytryny obrać ze skórki, ścinając w spiralkę możliwie najcieniej skórkę żółta, następnie dokładnie obierając z białej łupiny, pokroić na plastry. Wyszorowane pomarańcze pokroić na plastry wraz ze skórką.
2
Plastry cytryn i pomarańczy ułożyć w dużym słoju, przesypując cukrem i pozostawić do następnego dnia. Wlać wino, przykryć znów pozostawić na kilka godzin. Nalewać do wysokich szklaneczek z kostką lodu i spiralą skórki z cytryny, dopełnić wodą mineralną .
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|