|
||||||||||
Owoce w polewie czekoladowejKrótki opis potrawyWspaniale się prezentują na talerzu. Połączenie chrupkiej czekolady i świeżego owocu to bardzo miłe połączenie dla każdego podniebienia!Potrzebne składniki tabliczka czekolady lub polewa czekoladowa rozmaite owoce Przydatne akcesoriamiska, deska, noż itp.Etapy przyrządzania1
sposób przygotowania
Owoce myję i dokładnie osuszam - nie obrywam z nich szypułek.
Czekoladę lub polewę [zgodnie z przepisem] rozpuszczam i zanurzam w niej owoce do połowy lub jak mi się uda.
Owoce z czekoladą odkładam na pergamin i jak całkiem wystygną wkładam do lodówki na mniej więcej 30 minut.
Kiedy czekolada zupełnie zastygnie układam je na ślicznym talerzu i dekoruję listkami mięty lub melisy, lub jak ich nie mam - listkami owoców
Jak podawać?Na talerzu. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|