|
||||||||||
Pomidorowa z ziemniakamiKrótki opis potrawyPyszna zupka!Potrzebne składniki 50 dag pomidorow 2 marchewki maly seler 2 ziemniaki maly peczek natki pietruszki pol szklanki gestego jogurtu naturalnego lyzeczka masla bazylia,sol Etapy przyrządzania1
Machewkę i selera umyć, obrać, pokroić na kawalki, warzywa chwilę dusimy na masle. Całość zalać 3 szklankami wrzątku i gotować pod przykryciem na małym ogniu. Po 15 mniutach dodać obrane, opłukane i pokrojone w drobną kostkę ziemniaki oraz umyte, sparzone i brane ze skórki pomidory. Dusimy jeszcze 10 minut. Następnie dodać posiekaną natkę, przyprawić solą i bazylią. Zestawić z ognia, lekko przestudzic, zmiksować. Przelać do kokilek dodać 1-2 łyżki jogurtu.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|