|
||||||||||
Zupa z parówką.Krótki opis potrawySmaczna i szybka zupa z... parówką!Potrzebne składniki kiełbasa parówkowa/ parówka - 150 g por - 2 szt. marchewka - 4 szt. seler - 0.5 szt. mąka - 1 łyżka(i) curry - 0.5 łyżeczka(i) kostka rosołowa - 1 kostka(i) Etapy przyrządzania1
warzywa obrać pokroić w kostkę i zalać 5 szklankami wody, po czym zagotować. Wrzucić kostkę rosołową i gotować 15-20 minut. Masło rozpuść, wsypać curry i mąkę chwile razem smażyć i rozprowadzić w dwóch łyżkach zimnej wody, po czym zagotować. Zasmażkę połączyć z zupą, chwile gotować dopóki zgęstnieje. W trakcie gotowania dodać pokrojoną w plasterki parówkę.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|